Ballerup

Ballerup Kommune er en del af Region Hovedstaden og ligger ca. 15 kilometer fra Københavns centrum. Kommunen dækker et areal på 34,09 km² og havde pr. 1. januar 2025 et indbyggertal på 52.939. Af disse er 10.379 børn og unge mellem 0 og 16 år, mens 10.388 er 65 år eller ældre. Befolkningstætheden ligger på omkring 1.509 indbyggere pr. km², hvilket gør Ballerup til en af de mere tæt befolkede forstadskommuner i hovedstadsområdet. Kommunens hovedby er Ballerup, og andre vigtige byer er Skovlunde, Egebjerg og Måløv. Ballerup har igennem de seneste år oplevet en stabil befolkningsudvikling, hvor tilflytning fra især København har bidraget til væksten.

Historisk set var Ballerup et udpræget landbrugsområde, men med anlæggelsen af Frederikssundsbanen i 1879 blev Ballerup og Måløv stationsbyer. Den store forvandling skete dog først i 1950’erne, da Ballerup blev tilknyttet S-togsnettet. Dette medførte en eksplosiv befolkningsvækst, og kommunen blev hurtigt forvandlet til en moderne forstad med mange udflyttere fra København. Fra 1945 til 1970 steg befolkningstallet fra 5.242 til 50.673. Kommunen har siden 1970 været kendt under navnet Ballerup Kommune og har ikke været sammenlagt med andre kommuner, heller ikke i forbindelse med strukturreformen i 2007 (Ballerup Kommune, Ballerup i tal, Ballerups historie i nyere tid, Wikipedia).

Borgerservice

Borgerservice i Ballerup Kommune er placeret på Ballerup Rådhus, Hold-an Vej 7, 2750 Ballerup. Borgerservice håndterer alt fra flytning, pas og kørekort til digital selvbetjening og sociale ydelser. Det er nødvendigt at bestille tid for personlig betjening. Kontaktinformation:

  • Adresse: Hold-an Vej 7, 2750 Ballerup
  • Telefon: 44 77 20 00 (hverdage kl. 09.00-12.00)
  • E-mail og yderligere information: Borgerservice Ballerup

Boligmarkedet i Ballerup Kommune

Ballerup Kommune har et alsidigt boligmarked med både lejeboliger, ejerboliger og andelsboliger. Prisniveauet for køb af parcel- og rækkehuse har i 2024 ligget mellem ca. 29.000 og 31.000 kr. pr. m². I 4. kvartal 2024 var gennemsnitsprisen 29.582 kr. pr. m², hvilket er et fald på 4,1 % i forhold til forrige kvartal, men stadig over 400 % højere end niveauet i 1992. Priserne på ejerlejligheder og rækkehuse følger generelt udviklingen i hovedstadsområdet, men ligger typisk lidt under niveauet i de centrale københavnske forstæder (Boliga.dk, Boligsiden).

Når det gælder lejeboliger, er der et bredt udvalg af både familieboliger, ungdomsboliger og ældreboliger. Lejepriserne varierer, men ligger typisk på 10.000-14.000 kr. for en 3-4 værelses lejlighed på 80-100 m², afhængigt af beliggenhed og stand. For at finde aktuelle lejeboliger i Ballerup kan du benytte følgende portaler:

Du kan også engagere dig i det lokale boligmarked via sociale medier:

Parkeringsmuligheder og -priser

Ballerup Kommune tilbyder flere parkeringsmuligheder, både gratis og betalingsparkering:

  • Ballerup Centret: 2 timers gratis parkering, herefter 3. time 20 kr., 4. time 25 kr., 5. og efterfølgende timer 35 kr.
  • Handicapparkering: 3 timers gratis parkering ved Ballerup Centret.
  • Parkeringspladser ved Netto: 1 times gratis parkering med P-skive.
  • Parkeringslicens kan søges til udvalgte arealer, bl.a. ved det gamle posthus (max. 2 licenser pr. CVR- eller P-nummer).
  • El-ladestandere tilgængelige ved Ballerup Centret.
  • Generel information om parkering i kommunen: Parkering i Ballerup Kommune og Ballerup Centret Parkering

Affald, miljø og genbrugsplads

Ballerup Kommune har fokus på miljø og genbrug med moderne faciliteter:

  • Genbrugsstationen ligger på Energivej 44, 2750 Ballerup.
  • Åbningstider: Alle dage kl. 10-18. For erhverv er der mulighed for døgnåbent efter tilmelding.
  • Genbrugsstationen er overvåget uden for bemandet åbningstid.
  • Lukkedage: 24., 25., 26. og 31. december samt 1. januar.
  • Yderligere information: Genbrugsstation Ballerup og Vestforbrænding – Genbrugsstationer

Skoler og pasningsmuligheder

Ballerup Kommune tilbyder et bredt udvalg af dagtilbud og skoler:

  • Dagtilbud: Vuggestuer, børnehaver og dagpleje for børn 0-5 år. Se oversigt: Dagtilbud Ballerup
  • Folkeskoler: Skovvejens Skole, Baltorpskolen, Hedegårdsskolen, Måløvhøj Skole, Skovlunde Skole, Skovmarkskolen, Lautrupgårdskolen m.fl.
  • Specialskoler: Indvandrerprojektet, Ordblindeinstituttet, Kasperskolen (autisme, ADHD mv.), m.fl.
  • Private skoler: Unity Skolen, Hareskovens Lilleskole, Thomasskolen, Michaelskolen (Steiner-skole).
  • SFO og fritidsklubber tilknyttet de fleste skoler.
  • Administration: Dagtilbud, Skoler og Klubber

Uddannelsessteder

Ballerup Kommune har et stærkt uddannelsesmiljø, især inden for gymnasiale og tekniske uddannelser:

Se samlet oversigt: Ungdomsuddannelser i Ballerup

Kulturliv og events

Kulturlivet i Ballerup er rigt og mangfoldigt med mange tilbud indenfor musik, teater, sport, film og udstillinger. Kommunen har et aktivt foreningsliv, og der afholdes løbende events og arrangementer for alle aldersgrupper. Eksempler på aktuelle events:

  • Filmvisninger og teaterforestillinger i Ballerup Bio og Ballerup Musik- og Kulturskole.
  • Musikarrangementer, koncerter og lokale festivaler.
  • Sportsbegivenheder og motionsløb.
  • Udstillinger og foredrag på biblioteker og kulturhuse.

For en samlet oversigt over kommende events: Kultunaut Ballerup og Kultunaut Eventguide

Erhvervsliv og jobmuligheder

Ballerup Kommune har et stærkt erhvervsliv med flere store virksomheder inden for bl.a. medicinal-, forsikrings- og teknologisektoren. Blandt de største arbejdsgivere er Novo Nordisk, LEO Pharma, Sony, Tryg, Toms, Topdanmark, Oticon, Bosch og Ambu. Kommunen scorer højt på infrastruktur og transportmuligheder, hvilket gør området attraktivt for både virksomheder og pendlere. Ledige jobopslag findes på bl.a. Jobindex Ballerup.

Kommunen tilbyder også erhvervsservice og støtte til iværksættere og virksomheder gennem forskellige initiativer: Ballerup Kommune – Erhverv

Foreningsliv og fritidsaktiviteter

Ballerup Kommune har et meget aktivt foreningsliv med tilbud indenfor idræt, spejder, musik, teater, kreative aktiviteter og meget mere. Der findes klubber og foreninger for både børn, unge, voksne og seniorer. Kommunen tilbyder også fritidspas, som giver økonomisk støtte til kontingent og udstyr for børn og unge fra familier med lav indkomst.

Eksempler på foreninger og aktiviteter:

  • Idræt: Ballerup Atletikklub, Ballerup FC Lundegården, BSF Fodbold, Ballerup Gymnastikforening, Ballerup Håndbold Club, Ballerup Tennisklub, Svømmeklubben Triton, m.fl.
  • Musik og kultur: Ballerup Musik- og Kulturskole, Ballerup Børne- og Ungdomsfilmklub, Skovlunde Byteater.
  • Spejder: Ballerup Spejderne, De Grønne Pigespejdere, FDF Ballerup, KFUM Spejderne.
  • E-sport, rollespil, skak, ridning, og meget mere.

Se mere og find din forening: Find en forening i Ballerup og Forenings- og fritidstilbud for børn og unge i Ballerup Kommune (PDF)

Populære byer i Ballerup Kommune

Ballerup Kommune består af flere attraktive bysamfund. Her er fem af de mest populære byer med links til mere information: